Att bifoga bilder som ikoner i Apple Mail

Det är ingen hemlighet att jag är något av ett Apple-freak. Jag gillar gränssnittet, de snygga programmen / apparna och tycker oftast att de är uppbyggda på ungefär det sätt jag tänker. Det jag kan kritisera dem för är att systemen är styrda; det som Apple inte avser att folk ska göra är i allmänhet väldigt svårt att göra. En sådan sak är hur bifogandet av bilder i programmet Mail fungerar. Bilderna bifogas i mailet; det finns ingen enkel möjlighet att ”ikonisera” dem. En lösning finns dock, genom ett terminalkommando (en och samma rad):
defaults write com.apple.mail DisableInlineAttachmentViewing -bool yes
För att återgå till standardläget skriver man istället in
defaults write com.apple.mail DisableInlineAttachmentViewing -bool false
i Terminalen.

Kommentera gärna!