Frågeformulär

Jag ville driva en egen server av framför allt två anledningar:

  • Ha ett ställe där jag kan experimentera med kodning av olika slag, framför allt länkad till undervisning i matematik och fysik.
  • Få lite mer fria händer i publicering av olika resurser; den ganska låsta wordpress.com-miljön låter en t ex inte skriva någon kod i inläggen.

Framför allt var min tanke att få möjlighet att skapa frågeformulär, med möjlighet för deltagare att kolla av sina kunskaper i fysik och få feedback på dessa på hur mycket den klarade av.

Det visade sig att det var ganska svårt att hitta enkla ramverk för frågeformulär. Även om jag skulle kunna lägga in det, så blir det mycket jobb med det (jag är framför allt en kodintresserad lärare, inte en undervisande kodare 🙂 )

För att göra en lång historia kort landade jag till slut i att försöka använda mig av befintliga resurser på nätet, som jag kan bädda in i mina WordPress-inlägg eller -sidor. Jag hittade bl a

Dessa låter en bädda in frågor på WordPress  PollDaddy även på WordPress.com), med bilder och personlig återkoppling på hur besökaren har svarat. Dock sparas inga resultat; men åtminstone på PollDaddy kan man kan få en översikt över hur en grupp har svarat.

Så här kan det se ut från Opinion Stage:

Quiz från PlayBuzz:

Och så här kan en quiz se ut från PollDaddy:

Kommentera gärna!